Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ügyfélszolgálat

Munkanap 9-16 óra között:

Tel:  26-309223 

0-24 h:

E-mail: info@gyogyaszatishop.hu

 

Szállítás, átvétel

Házhozszállítás futárszolgálattal (GLS, Sprinter)

FOXPOST Parcel locker

Fogyasztó Barát

Fizetési megoldás
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél

Víz ionizátorok


A legtöbb tudós egyetért abban, hogy a legtöbb betegségnek, amitől szenvedünk, egy közös oka van: a savak és lúgok egyensúlyának felborulása,

A sav-lúg egyensúly fenntartása elengedhetetlen a jó közérzethez és az energikussághoz. A felesleges szabad gyökök és a szervezet elsavasodása elleni küzdelem egyik módja az ionizált lúgos víz használata. A lúgosított víz beiktatása az étrendbe kiváló választás, mivel nagy hatékonysággal oldja meg a feladatot.

Olvassal el részletes ismertetőnket az ionizált víz élettani hatásairól >>>>

 


Sorrend:


Sorrend:

Napjainkban a fiatalokat egyre inkább érintik az életkorral összefüggő betegségek. A környezetszennyezést, a rossz étkezési szokásokat, a stresszt, a fáradtságot, a dohányzást, az ivást és a mozgásszegény életmódot gyakran emlegetik a szervezet egyensúlyából kibillentő negatív tényezőkként, amelyek anyagcserezavarokhoz és a szervezet általános elsavasodásához vezetnek.

A szabad gyökök egy molekula részei, amelyekből hiányzik egy elektron. Az emberi szervezetben természetes módon, állandó életfolyamatok során keletkeznek. Szükségesek, hogy megvédjék a szervezetet a baktériumoktól és vírusoktól, és elpusztítsák a megváltozott sejteket. A baj akkor kezdődik, amikor túl sok a szabad gyök. A hiányzó elektronok beszerzéséhez a szabad gyökök folyamatosan megtámadják az egészséges sejteket, ezzel megzavarják az egyes sejtek, szervek normális működését, és különféle betegségeket okoznak.

Bár az egészségtelen életmód következményei leginkább idősebb korban érződnek, egészségünket már fiatalkorunk óta befolyásolják a negatív tényezők - alultápláltság, mozgáshiány, káros szokások, stressz és sok más. Minél hamarabb ráébredünk, hogy a szervezetnek nemcsak a betegségeket kell kezelnie, hanem a megelőzésre is szüksége van, annál kevesebb problémánk lesz.

 

Az erős antioxidánsok forrása

A sav-lúg egyensúly fenntartásához csökkenteni kell a szabad gyökök káros hatását. Ez az antioxidánsok feladata. Az ORP fizikai mértékegység egy anyag antioxidáns tulajdonságait írja le. Ez az oxidációs-redukciós potenciál, amely azt jelzi, hogy egy anyag képes elektronokat adni vagy megkötni. Ha ennek a paraméternek az értéke negatív, akkor az anyag antioxidáns, mivel képes leadni felesleges elektronjainak egy részét. Ha az érték pozitív, akkor az anyag oxidálószer (azaz szabad gyök), mert elektronokat vesz fel. A szervezet tápközegének ORP értéke 50 és -200 mV között van. Eközben az ivóvíz és szinte minden szénsavas ital ORP értéke pozitív (oxidatív) és átlagosan +150 és +250 mV között mozog.

A lúgos víz az összetételében elterjedt negatív hidroxil-ionok miatt negatív ORP potenciállal rendelkezik (0…900 mV). Lúgosított víz bevitelével a szervezet extra elektronutánpótlást kap, hogy csökkentse a szabad gyökök veszélyes potenciálját, és ezáltal növelje a vér oxigén mennyiségét. Ennek eredményeként javul a tápanyagok felszívódása, lelassul az öregedés, megerősödik az immunrendszer és védik az egészséges sejteket.

Fontos tudni, hogy az ionizált lúgos víz elektrolízise során kapott negatív ORP viszonylag rövid ideig - akár 24-36 óráig - tart. Ezen idő után az ORP érték gyakorlatilag nulla vagy gyengén pozitív lesz. Ezért a lehető legfrissebb felhasználása javasolt – lehetőleg a gyártástól számított 12 órán belül. Emiatt az ionizált lúgos víz nem palackozható és nem árusítható.

 

Magasabb PH

 A pH határozza meg, hogy mennyi sav (vagyis a H+ hidrogénionok) van jelen bármely anyagban. A pH-érték 0-tól 14-ig terjedhet. A pH-érték 7-ről 14-re történő emelkedésével a folyadék lúgossága nő (növekszik az alkáli-hidroxil és csökken a hidrogénionok mennyisége). Ahogy a pH 7-ről 0-ra csökken, a folyadék savassága növekszik (a folyadékban a hidrogén növekszik, a hidroxilionok csökkennek).

A szervezet belső környezete (vér, agy-gerincvelői folyadék, nyirok, extracelluláris folyadék stb.) gyengén lúgos, kivéve néhány savas belső környezetet (például gyomor, bőr). A vérparaméterek kritikusak, és a szervezet létfontosságú funkcióinak fenntartása a 7,35 és 7,45 pH közötti szűk tartományon belüli megfelelő vér lúgosságtól függ. Csak az erősen lúgos vér képes ellátni a szervezetet tápanyagokkal és eltávolítani a sejtjeink által termelt anyagcsere-hulladékot. Már az ettől a határértéktől való kis eltérés is nagyon veszélyes.

Modern körülmények között a sav-lúg egyensúly megtartása komoly kihívás. A nem megfelelő étrend, a stressz és a negatív érzelmek elősegítik a savas salakanyagok képződését. A szervezet savasító tényezőinek semlegesítéséhez kellő mennyiségű lúgos anyag beszerzése szükséges.

Ahogy a neve is mutatja, a lúgos víz csak negatív hidrogénionokat és alkálifémionokat (kalcium, magnézium, nátrium és kálium) tartalmaz. Vegye figyelembe, hogy a szervezet a legjobban felszívja az ionizált anyagokat. Ezért ezeknek a könnyen felszívódó alkálifém-ionoknak a lúgosító hatása valóban nagyon magas. A lúgos víz napi bevitelével a szervezet lúgos ionos "koktélt" kap, ami előfeltétele az egészséges belső környezet fenntartásának. Ennek eredményeként csökken a szervezet savasodása, és nő a betegségekkel szembeni immunitás.

Hidrogén

Az ionizált lúgos víz olyan víz, amelyet hidrogénnel dúsítottak. Milyen előnyökkel jár szervezetünk számára?

Először nézzük meg, mit jelent a hidrogénezett. A vízmolekulák (H2O) két hidrogénatomot és egy oxigénatomot tartalmaznak. Normál vízben ezek egymáshoz kötődnek, míg az ionizált lúgos vízben a hidrogénatomok szabadok, és ami nagyon fontos, a hidrogén a létező legkisebb gázrészecske.

Ezeknek az egyedülálló tulajdonságoknak köszönhetően a hidrogénben gazdag ionizált lúgos víz sokkal könnyebben bejut a szervezet minden sejtjébe, és erős antioxidánsként hatva csökkenti az oxidatív stresszt, erősíti az immunitást, energiát ad és javítja a szervezet általános tónusát.

A test elsavasodása

Testtömegünk mintegy 70%-a vízből áll, ami óriási hatással van a szervezetünkben zajló folyamatokra.

Idővel szervezetünkben természetes folyamatok zajlanak – kiszáradás, más néven savasodás. Minél kevesebb vizet iszunk, annál gyorsabban haladnak ezek a folyamatok. Létfontosságú, hogy megjegyezzen egy szabályt – ha folyamatosan hidratálja magát a szükséges mennyiségű vízzel. Azonban nem csak a víz mennyisége a fontos, hanem a tulajdonságai is

A méreganyagok felhalmozódását és a szervezet általános elsavasodását olyan körülöttünk lévő negatív tényezők okozzák, mint a környezetszennyezés, az egészségtelen táplálkozási szokások, a fáradtság, a stressz, a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás. Az anyagcsere során savanyító anyagok képződnek. Ha nem iszunk kellő mennyiségű vizet, a salakanyagok felhalmozódnak és szennyezik szervezetünket.

Bár az egészségtelen életmód hatásai leginkább idős korban érezhetők, de már fiatal korunkban kezdi feszegetni a szervezetet. Minél hamarabb ráébredünk, hogy testünket nem kezelni, hanem védeni kell azokkal a problémákkal, amelyekkel szembe kell néznünk.

Az egyik legjobb módja annak, hogy lúgos-savas egyensúlyban tartsd és energikusnak érezd magad, ha elegendő mennyiségű ionizált lúgos vizet juttatsz szervezetedbe.

Ionizált víz

Vízionizátor

Az ionizált lúgos vizet speciális berendezéssel állítják elő.

Ugyanakkor a vízionizátor lúgos és savas vizet készíthet. Igény szerint egyedi ezüstözött víz is elkészíthető

Mind az ionizált lúgos, mind az ionizált savas víz bizonyos ideig megőrzi a víz elektrolízissel szerzett tulajdonságait. Ezek a tulajdonságok egymással ellentétesek, és nagyon különböznek a normál víztől. Ez befolyásolja az ionizált alkáli és savas víz teljesen eltérő alkalmazását.

A vízionizátor működése

A vízelektrolízis kutatásának kezdete a 19. századra nyúlik vissza, amikor először írták le az elektrolízis törvényeit. 1958 az első kereskedelmi vízionizáló készülék megalkotásának éve. Ezt a technológiát később Dél-Korea, az USA és Oroszország alkalmazta.


A vízionizátor két tartályra van osztva, amelyeket speciális membránnal vannak elválasztva.  Két elektródát (katódot és anódot) vízzel töltött külön tartályokba helyeznek. Az elektrolízis során a pozitív lúgos ásványok (Ca, Mg, K, Na) az a katód edényébe gyűlnek (ezt  ionizált lúgos víznek nevezzük), a negatív savas ásványok (CI, F, S, P) pedig az anód edényébe gyűlnek (ezt  ionizált savas víznek nevezzük)

IONIZÁLT LÚGOS VÍZ

Első előny:  Antioxidáns

Az ionizált lúgos víz – természetes antioxidáns, mint az A-, C- vagy E-vitamin. A szervezetünk által termelt és a környezetből nyert antioxidánsok megvédenek bennünket a betegségektől és erősítik az immunrendszert. Az antioxidánsok legnagyobb riválisai a szabad gyökök, amelyek az anyagcsere során keletkeznek, és feleslegük károsítja szervezetünket. A szabad gyök egy instabil molekula, amely legyengült és elvesztette elektronját. Azonnal reagál egészséges sejtünkkel, és elektront vesz el belőle. Így a szabad gyökök gyengítik és elpusztítják az egészséges sejteket, és számos betegség kiváltó okai

Az antioxidánsok képesek felszabadítani a felesleges elektronokat, így semlegesítik a szabad gyököket. Az anyag antioxidáns tulajdonságait a fizikai mértékegység ORP - oxidációs redukciós potenciál jellemzi. Ha az ORP érték negatív - antioxidánsnak nevezik. Ha az érték pozitív, akkor az anyag oxidáló (szabad gyök)

Különféle folyadékok oxidációcsökkentő képessége

 

- ORP                                                            +ORP

Az ionizált lúgos víz negatív ORP-vel rendelkezik (0...-900 mV ), tehát határozottan erős antioxidáns. Vagyis az ionizált lúgos víz fogyasztása csökkenti a szervezetben zajló gyulladásos, savasító, degeneratív és öregedési folyamatokat, amelyek a legtöbb betegség kiváltói.

IONIZÁLT LÚGUS VÍZ

Második előny: Hidrogénben gazdag víz

Az ionizált lúgos víz hidrogénnel van dúsítva, amely könnyen áthatol a sejtmembránoko

n, eléri a sejtmagot, és erős antioxidánsként működik, ellensúlyozza az oxidatív stressz hatását.

A hidrogénben gazdag víz előnyei:

  •  energiát ad és emeli a test általános tónusát
    • javítja a tápanyagok felszívódását a szervezetben
    • erősíti az immunrendszert, segít leküzdeni a fáradtságot
    • segít megelőzni a krónikus betegségeket
    • segít szabályozni a vércukorszintet
    • javítja a keringési rendszert és segít a vérnyomás szabályozásában, megelőzi az erek idő előtti öregedését;
    • javítja az agyműködést, segít a neurológiai rendellenességeknél
    • segít fenntartani az emésztőrendszer normál működését, szabályozza a súlyt, gyorsítja az anyagcserét
    • fenntartja az ízületek rugalmasságát és csontszilárdságát

Az oxidatív stressz olyan állapot, amelyet a szabad gyökök képződése és a szervezet semlegesítéséért felelős antioxidáns rendszer reakciója közötti egyensúlyhiány okoz. Az oxidatív stressz elkerülése érdekében szervezetünket könnyen és könnyen felszívódó antioxidánsokkal kell kiegészítenünk. Az egyik ilyen módszer a hidrogénnel dúsított ionizált lúgos víz.

 

IONIZÁLT LÚGUS VÍZ

 

Harmadik előny:  A víz lúgossága (p H)

Az ionizált alkáli víz harmadik fontos előnye – magasabb pH-érték, mint a hagyományos víznél. Egy anyag lúgosságát a pH mérés határozza meg. A 0-7 közötti pH-t savasnak, a 7-14-es pH-t lúgosnak nevezzük. Az emberi szervezetben a legtöbb folyadék lúgos (például vér, agy-gerincvelői folyadék, nyirok), és csak kis részük savas (például gyomornedv)

A sav-lúg egyensúly biztosítja az egész szervezet zavartalan működését. Elegendő lúgos anyagot kell beszerezni a szervezet savasító tényezőinek ellensúlyozására Az ionizált alkáli víz nagyban hozzájárul ehhez.

Az ionizált lúgos víz az egyik legfontosabb és mégis egyszerű eszköz a szervezet sav-lúg egyensúlyának fenntartásához.

A gyomor semlegesíti az ionizált lúgos vizet?

A gyomorsav nem eleve termelődik, hanem csak akkor, amikor a táplálék a gyomorba kerül. Ionizált lúgos víz elfogyasztása után a gyomor megpróbálja szabályozni az emelkedő pH-értéket, és több gyomorsavat szabadít fel. Úgy tűnik, hogy ez minimálisra csökkenti a lúgos víz hatását. De ennek éppen az ellenkezője: a gyomorsav termelése során a lúgosítási folyamathoz nélkülözhetetlen termékek – például nátrium- és kálium-hidrogén-karbonát – is keletkeznek, amelyek a vérbe kerülnek, és nem a gyomorba, így erősítik a lúgosító puffert. vér, ami növeli annak képességét, hogy semlegesítse a felesleges savakat a szervezetben.

IONIZÁLT LÚGUS VÍZ

Negyedik előny:  Kisebb molekulaméret

A közönséges csapvíz molekuláris vegyületei 10-13 molekulát tartalmaznak, míg az emberi szervezetben lévő víz molekuláris vegyületei feleannyi molekulát tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy a szervezetnek át kell alakítania a rendszeres vizet, hogy képes legyen felvenni azt, és így felhasználni saját energiáját.

 

 

Az ionizált lúgos vízmolekuláris vegyületek 5-6 molekulából állnak, így a szervezet azonnal felszívja, és nem kell energiát felhasználnia az újrastrukturálásához. Az ionizált lúgos víz folyékonyabb, könnyebben behatol a szövetekbe, eltávolítja a szervezetben felhalmozódott méreganyagokat, vízzel telíti a sejteket, tápanyagokkal és oxigénnel látja el. A kisebb molekulatömegű vegyületek miatt a szervezet rendszeres működésének melléktermékeként keletkező savas hulladék könnyebben oldódik lúgos vízben, majd a vesén vagy más természetes úton távozik.

 Kisebb molekulatömegű vegyületek – gyorsabb vízfelvétel.

Bővebb információkról itt olvashat:

MIért van szükség ionizált lúgos vízre ? 

Az iooinzált víz számtalan előnye 

Az ionizált lúgos víz felhasználsái lehetőségei

Az ionizált savas víz felhasználási lehetőségei