A test elsavasodása
Testtömegünk mintegy 70%-a vízből áll, ami óriási hatással van a szervezetünkben zajló folyamatokra.
Idővel szervezetünkben természetes folyamatok zajlanak – kiszáradás, más néven savasodás. Minél kevesebb vizet iszunk, annál gyorsabban haladnak ezek a folyamatok. Létfontosságú, hogy megjegyezzen egy szabályt – ha folyamatosan hidratálja magát a szükséges mennyiségű vízzel. Azonban nem csak a víz mennyisége a fontos, hanem a tulajdonságai is
A méreganyagok felhalmozódását és a szervezet általános elsavasodását olyan körülöttünk lévő negatív tényezők okozzák, mint a környezetszennyezés, az egészségtelen táplálkozási szokások, a fáradtság, a stressz, a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás. Az anyagcsere során savanyító anyagok képződnek. Ha nem iszunk kellő mennyiségű vizet, a salakanyagok felhalmozódnak és szennyezik szervezetünket.
Bár az egészségtelen életmód hatásai leginkább idős korban érezhetők, de már fiatal korunkban kezdi feszegetni a szervezetet. Minél hamarabb ráébredünk, hogy testünket nem kezelni, hanem védeni kell azokkal a problémákkal, amelyekkel szembe kell néznünk.
Az egyik legjobb módja annak, hogy lúgos-savas egyensúlyban tartsd és energikusnak érezd magad, ha elegendő mennyiségű ionizált lúgos vizet juttatsz szervezetedbe.
|
 |
Ionizált víz
Vízionizátor
Az ionizált lúgos vizet speciális berendezéssel állítják elő.
Ugyanakkor a vízionizátor lúgos és savas vizet készíthet. Igény szerint egyedi ezüstözött víz is elkészíthető
Mind az ionizált lúgos, mind az ionizált savas víz bizonyos ideig megőrzi a víz elektrolízissel szerzett tulajdonságait. Ezek a tulajdonságok egymással ellentétesek, és nagyon különböznek a normál víztől. Ez befolyásolja az ionizált alkáli és savas víz teljesen eltérő alkalmazását.
A vízionizátor működése
A vízelektrolízis kutatásának kezdete a 19. századra nyúlik vissza, amikor először írták le az elektrolízis törvényeit. 1958 az első kereskedelmi vízionizáló készülék megalkotásának éve. Ezt a technológiát később Dél-Korea, az USA és Oroszország alkalmazta.
A vízionizátor két tartályra van osztva, amelyeket speciális membránnal vannak elválasztva. Két elektródát (katódot és anódot) vízzel töltött külön tartályokba helyeznek. Az elektrolízis során a pozitív lúgos ásványok (Ca, Mg, K, Na) az a katód edényébe gyűlnek (ezt ionizált lúgos víznek nevezzük), a negatív savas ásványok (CI, F, S, P) pedig az anód edényébe gyűlnek (ezt ionizált savas víznek nevezzük)

IONIZÁLT LÚGOS VÍZ
Első előny: Antioxidáns
Az ionizált lúgos víz – természetes antioxidáns, mint az A-, C- vagy E-vitamin. A szervezetünk által termelt és a környezetből nyert antioxidánsok megvédenek bennünket a betegségektől és erősítik az immunrendszert. Az antioxidánsok legnagyobb riválisai a szabad gyökök, amelyek az anyagcsere során keletkeznek, és feleslegük károsítja szervezetünket. A szabad gyök egy instabil molekula, amely legyengült és elvesztette elektronját. Azonnal reagál egészséges sejtünkkel, és elektront vesz el belőle. Így a szabad gyökök gyengítik és elpusztítják az egészséges sejteket, és számos betegség kiváltó okai
Az antioxidánsok képesek felszabadítani a felesleges elektronokat, így semlegesítik a szabad gyököket. Az anyag antioxidáns tulajdonságait a fizikai mértékegység ORP - oxidációs redukciós potenciál jellemzi. Ha az ORP érték negatív - antioxidánsnak nevezik. Ha az érték pozitív, akkor az anyag oxidáló (szabad gyök)
Különféle folyadékok oxidációcsökkentő képessége

- ORP +ORP
Az ionizált lúgos víz negatív ORP-vel rendelkezik (0...-900 mV ), tehát határozottan erős antioxidáns. Vagyis az ionizált lúgos víz fogyasztása csökkenti a szervezetben zajló gyulladásos, savasító, degeneratív és öregedési folyamatokat, amelyek a legtöbb betegség kiváltói.
IONIZÁLT LÚGUS VÍZ
Második előny: Hidrogénben gazdag víz
Az ionizált lúgos víz hidrogénnel van dúsítva, amely könnyen áthatol a sejtmembránoko
n, eléri a sejtmagot, és erős antioxidánsként működik, ellensúlyozza az oxidatív stressz hatását.
A hidrogénben gazdag víz előnyei:
- energiát ad és emeli a test általános tónusát
• javítja a tápanyagok felszívódását a szervezetben • erősíti az immunrendszert, segít leküzdeni a fáradtságot • segít megelőzni a krónikus betegségeket • segít szabályozni a vércukorszintet • javítja a keringési rendszert és segít a vérnyomás szabályozásában, megelőzi az erek idő előtti öregedését; • javítja az agyműködést, segít a neurológiai rendellenességeknél • segít fenntartani az emésztőrendszer normál működését, szabályozza a súlyt, gyorsítja az anyagcserét • fenntartja az ízületek rugalmasságát és csontszilárdságát
Az oxidatív stressz olyan állapot, amelyet a szabad gyökök képződése és a szervezet semlegesítéséért felelős antioxidáns rendszer reakciója közötti egyensúlyhiány okoz. Az oxidatív stressz elkerülése érdekében szervezetünket könnyen és könnyen felszívódó antioxidánsokkal kell kiegészítenünk. Az egyik ilyen módszer a hidrogénnel dúsított ionizált lúgos víz.
|

|
IONIZÁLT LÚGUS VÍZ
Harmadik előny: A víz lúgossága (p H)
Az ionizált alkáli víz harmadik fontos előnye – magasabb pH-érték, mint a hagyományos víznél. Egy anyag lúgosságát a pH mérés határozza meg. A 0-7 közötti pH-t savasnak, a 7-14-es pH-t lúgosnak nevezzük. Az emberi szervezetben a legtöbb folyadék lúgos (például vér, agy-gerincvelői folyadék, nyirok), és csak kis részük savas (például gyomornedv)
A sav-lúg egyensúly biztosítja az egész szervezet zavartalan működését. Elegendő lúgos anyagot kell beszerezni a szervezet savasító tényezőinek ellensúlyozására Az ionizált alkáli víz nagyban hozzájárul ehhez.

Az ionizált lúgos víz az egyik legfontosabb és mégis egyszerű eszköz a szervezet sav-lúg egyensúlyának fenntartásához.
A gyomor semlegesíti az ionizált lúgos vizet?
A gyomorsav nem eleve termelődik, hanem csak akkor, amikor a táplálék a gyomorba kerül. Ionizált lúgos víz elfogyasztása után a gyomor megpróbálja szabályozni az emelkedő pH-értéket, és több gyomorsavat szabadít fel. Úgy tűnik, hogy ez minimálisra csökkenti a lúgos víz hatását. De ennek éppen az ellenkezője: a gyomorsav termelése során a lúgosítási folyamathoz nélkülözhetetlen termékek – például nátrium- és kálium-hidrogén-karbonát – is keletkeznek, amelyek a vérbe kerülnek, és nem a gyomorba, így erősítik a lúgosító puffert. vér, ami növeli annak képességét, hogy semlegesítse a felesleges savakat a szervezetben.
IONIZÁLT LÚGUS VÍZ
Negyedik előny: Kisebb molekulaméret
A közönséges csapvíz molekuláris vegyületei 10-13 molekulát tartalmaznak, míg az emberi szervezetben lévő víz molekuláris vegyületei feleannyi molekulát tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy a szervezetnek át kell alakítania a rendszeres vizet, hogy képes legyen felvenni azt, és így felhasználni saját energiáját.

Az ionizált lúgos vízmolekuláris vegyületek 5-6 molekulából állnak, így a szervezet azonnal felszívja, és nem kell energiát felhasználnia az újrastrukturálásához. Az ionizált lúgos víz folyékonyabb, könnyebben behatol a szövetekbe, eltávolítja a szervezetben felhalmozódott méreganyagokat, vízzel telíti a sejteket, tápanyagokkal és oxigénnel látja el. A kisebb molekulatömegű vegyületek miatt a szervezet rendszeres működésének melléktermékeként keletkező savas hulladék könnyebben oldódik lúgos vízben, majd a vesén vagy más természetes úton távozik.
Kisebb molekulatömegű vegyületek – gyorsabb vízfelvétel.
Termékek:
aQuator MIni Silver víz ioinizátor >>>
aQuator Classic víz ionizátor >>>
aQuator Silver víz ioinizátor >>>
aQuator víz ioinizátor mineralizátorral >>>